tirsdag 24. mai 2011

Først; tusen takk til kjempeflotte kursholdere i Dogdiggers. De stiller med godt humør alltid i all slags vær! Det gode humøret deres smitter over på oss kursdeltagere og det fører blant annet til at vi får ei bedre treningsøkt. Vi konstrere oss om hundene og ikke om at det pessregner og regnet slår ned i bakken rundt oss. All æra til Tone og Emma!!!
Så til kurskvelden. Første økt skulle vi vise to grunnferdigheter. Vi skulle vise sitt og bli og utg. stil. med avtandsbelønning (doggie zen). Under sitt og bli var det veldig vanskelig for Moria å sette seg på den våte bakken! ( søppel spis ho, men våt i ræva det vil ho ikkje bli!). Det viste seg at å sette seg på bakken i utgangsstilling blei mykkje lettare då belønninga kom fra ei skål på avstand Moria blei mykkje meir intens i utførelse av øvelse. Eg veste jo egentlig at avstand belønninga e veldig artig for Moria, men det va artig å få vist fram kor stor forskjell belønninga gjør i utførelse av moment.
Neste øvelse hadde treneran bestemt at vi skulle jobbe med apport. Moria fekk prøve metallapport for første gang. Ho synes den va ekkel å bite i når eg presenterte den førr ho foran ho. Vi skifta te avstandbelønning i skål og ball og la apporten på bakken slik at ho måtte plukke den opp. Da gikk det bedre. Vi avsluttet da ho plukke opp apporten og holdt den framførr Emma som hadde godbitskåla ; ). Fin progresjon.
Etterpå kjørte vi utg. still. og holde kontakt det første skrittet under fvf med avstandsbelønning. Moria hadde en del rushinger ut til skåla, men ho hadde og en del flotte intense repetisjoner med kontakt fra første steg. Når ho hadde kontakt hadde ho ingen blikkframover, så det var enten eller der. Gikk vel tre steg med kontakt på det meste. Srtig å se framgangen der, for dette er noe vi har trent på inne på kjøkkengulvet. Altså kontakt første steget uten å ta et undersøkelsesblikk framover. Artig kurskveld med mye konstruktiv trening!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar