onsdag 13. juli 2011

Heime igjen!!!!
Kjempefornøyd med jaktkurset i Stjørdal. Aldeles nydelige omgivelser å trene i. Kjempeflotte treningskamerater. En opplagt Moria som presterte godt under hele kurset. Og ikke minst en dyktig instruktør som ga alle en personlig oppfølging.

Jeg var jo bekymret for at Moria ikke ville holde hele kurset pga hennes manglende evne til å stresse ned i ukjente omgivelser, med ukjente hunder og hennes oppkaving under trening.

Det første Helen tok tak i var Moria sitt stressnivå under trening. Hun hadde sitt eget bur som hun fikk ligge i mellom øktene. Under jakta ønsker man selvfølgelig at hundene er ivrige og utfører øvelsene med fart og intensitet, men det er vi som må hjelpe hundene til å kontrollere stressnivået.
Moria fikk være ute i band og hun hadde et Morianivå som vanlig. Dvs hun forventer trening. Vi gikk imidlertid rundt på området og stresset ned. Moria fikk belønning for mindre stress med godbiter som jeg bare slapp ned på bakken uten bruk av klikker. Hun fikk gå inn i buret sitt hver gang hun var rolig. Hun fikk ikke gå inn i buret mens hun var oppstresset. Hun skjønte poenget raskt. Etter tredje gangen ute var hun så rolig at hun fik belønning i form av en dummy kastet.
Jeg tenker med gru på at Moria har faktisk blitt belønnet for stressnivået sitt helt siden vi begynte å trene! Kjapt regnet i ca 8 år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar